سدیم ساخارین چیست؟

ساخارین که ساخارین یا بنزوسولفیمید نیز نامیده می شود، یا به شکل سدیم ساخارین یا کلسیم ساخارین استفاده می شود، یک شیرین کننده مصنوعی غیر مغذی است. ساخارین یک سولفیمید بنزوئیک است که حدود 500 برابر شیرین‌تر از ساکارز است، اما طعم تلخ یا فلزی دارد، به خصوص در غلظت‌های بالا. برای شیرین کردن محصولاتی مانند نوشیدنی ها، آب نبات ها، محصولات پخته شده، محصولات تنباکو، مواد کمکی و برای پوشاندن طعم تلخ برخی داروها استفاده می شود. به صورت بلورهای سفید ظاهر می شود و بی بو است.

ساخارین یکی از کاملا آزمایش شده ترین مواد غذایی در جهان است. تحقیقات گسترده بارها و بارها ایمنی شیرین کننده را تأیید کرده است. شواهد در حمایت از ایمنی ساخارین شامل بیش از 30 مطالعه انسانی است که یکی از آنها توسط موسسه ملی سرطان انجام شده است و بیش از 9000 نفر را شامل می شود.

ساخارین چه تفاوتی با شکر دارد؟

ساخارین و شکر هر دو طعم شیرین را ایجاد می کنند. با این حال، ساخارین 200 تا 700 برابر شیرین‌تر از شکر است، بنابراین فقط مقدار کمی از آن برای ایجاد همان سطح شیرینی شکر مورد نیاز است. علاوه بر این، ساخارین بدون کالری است، در حالی که شکر در هر گرم چهار کالری دارد. هنگامی که ما شکر مصرف می کنیم، بدن ما آن را به گلوکز و فروکتوز تجزیه می کند، از آنچه برای انرژی نیاز دارد استفاده می کند و بقیه را به اشکال مختلف برای استفاده در آینده ذخیره می کند. در مقابل، هنگامی که ما ساخارین مصرف می کنیم، بدن ما آن را تجزیه نمی کند یا از آن برای انرژی استفاده نمی کند. در عوض، ساخارین بدون تغییر از بدن عبور می‌کند و در این فرآیند هیچ کالری ایجاد نمی‌کند.

 

سدیم ساخارین

سدیم ساخارین

آیا ساخارین بی خطر است؟

بله، مصرف ساخارین بی خطر است. این یکی از هشت شیرین کننده کم و بدون کالری است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای استفاده در منابع غذایی ایالات متحده مجاز است.

علاوه بر FDA، مقامات پیشرو بهداشت جهانی مانند کمیته علمی مواد غذایی کمیسیون اروپا (SCF، که اکنون به عنوان سازمان ایمنی غذای اروپا شناخته می شود) و کمیته مشترک FAO/WHO در مورد افزودنی های غذایی (JECFA) به این نتیجه رسیده اند که ساخارین ایمن برای مصرف انسان ایمنی ساخارین توسط وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن نیز تایید شده است. استانداردهای غذایی استرالیا نیوزیلند; و بهداشت کانادا بر اساس نتایج دولت و سازمان های بهداشتی در سراسر جهان، ساخارین برای استفاده در بیش از 100 کشور مجاز است.

بسیاری از این تائیدات ساخارین پس از ایجاد نگرانی در دهه 1970 در مورد ایمنی مصرف ساخارین صورت گرفت. مطالعات اولیه در آن زمان نشان داد که ساخارین با سرطان مثانه در موش های صحرایی نر مرتبط است و ممکن است به طور مشابه بر روی انسان تأثیر بگذارد. با این حال، از طریق تحقیقات بعدی مشخص شد که ساخارین باعث سرطان در انسان نمی شود، زیرا مکانیسم های بیولوژیکی مسئول ایجاد سرطان از مصرف ساخارین مخصوص موش ها است و در بدن انسان صدق نمی کند.

آیا می دانستید؟

آیا می دانستید که هدفی پشت رنگ های مختلف شیرین کننده های رومیزی معمولی وجود دارد؟ برای کسانی که می‌دانند، بسته‌های با رنگ‌های متفاوت شناسایی و انتخاب سریع نوع شیرین‌کننده دلخواه شما را آسان‌تر می‌کنند. شاید بیشتر با رنگ بسته های شکر آشنا باشید: بسته های سفید حاوی شکر رومیزی و بسته های قهوه ای حاوی شکر خام هستند. اما بسته‌های شیرین‌کننده کم کالری و بدون کالری دارای کد رنگ ثابتی نیز هستند: بسته‌های صورتی حاوی ساخارین، بسته‌های آبی حاوی آسپارتام، بسته‌های سبز حاوی شیرین‌کننده‌های استویا و بسته‌های زرد حاوی سوکرالوز هستند.