شیمی در صنعت مواد غذایی

1500 ماده شیمیایی در قهوه!

1500 ماده شیمیایی در قهوه!آیا کسی می دانست گیاه قهوه از کجا منشا گرفته است؟

گیاه قهوه از آفریقا و ماداگاسکار سرچشمه گرفته است. قهوه به یک نوشیدنی جهانی و تقریباً ضروری در رژیم غذایی مدرن تبدیل شده است. این یک دوست بسیار قابل اعتماد است، دوستی که نقش مهمی در فعالیت های مختلف ما در طول روز انجام می دهد.

شواهد اخیر نشان می دهد که قهوه می تواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر کمک کند

گروه های مختلفی از مواد شیمیایی موجود در قهوه هستن

150 ترکیب آلیفاتیک
56 ترکیبات کربونیل
9 ترکیبات حاوی گوگرد
20 ترکیبات آلی حلقوی
10 کتون
60 ترکیب بنزنوئیدی معطر
16 فنل
300 ترکیب هتروسیکلیک
74 فوران
10 هیدروفوران
37 پیرول
9 پیریدین
2 کینولین
70 پیرازین
10 کینوکسالین
3 ایندول
23 تیوفن
3 تیوفنون
28 تیازول
28 اگزازول

اگرچه همه از خوردن قهوه لذت می‌برند، اما هر کسی به این فکر کرد که ترکیب شیمیایی قهوه ما را تا این حد خواستنی می‌کند؟

پاسخ ساده برای این عطر دانه های قهوه است

دانه قهوه جایی است که ترکیب شیمیایی قهوه شروع می شود و عطر آن چیزی است که طعمی را که می خواهید به شما می دهد.

قهوه حاوی تعداد زیادی از ترکیبات است که شامل

~ 800 – 1000 ترکیب معطر
کافئین
کربوهیدرات ها
اسیدهای کلروژنیک
مثلثی
لیپیدها
ملانوئیدین ها
ترکیبات فرار

کافئین [1،3،7-تری متیل گزانتین]

یک آلکالوئید پورین متابولیت ثانویه گیاه قهوه است. این ماده پرمصرف ترین ماده روانگردان در تهیه قهوه است. مردم را برای مدت طولانی تری بیدار می کند.

کافئین بر سیستم قلبی عروقی و عصبی تأثیر می گذارد و همچنین متابولیسم را در انسان افزایش می دهد.

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات ها اجزای اصلی دانه های قهوه هستند و عملکردهای مختلفی مانند اتصال عطر، تثبیت کف، تشکیل رسوب و افزایش ویسکوزیته عصاره را انجام می دهند.

اسیدهای کلروژنیک

اسیدهای کلروژنیک (CGA) مشتقات اسید سینامیک با اثرات بیولوژیکی بیشتر به فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد عفونی آنها مربوط می شود.

فواید اسیدهای کلروژنیک

کاهش خطر نسبی

بیماری قلب و عروقیدیابت نوع 2
بیماری آلزایمر و
فعالیت های ضد باکتریایی
مثلثی

تریگونلین یک آلکالوئید موجود در قهوه است که با جلوگیری از چسبیدن باکتری استرپتوکوک موتانس به دندان به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.

مزایا و معایب قهوه

مزایا

محتوای اصلی قهوه یعنی کافئین باعث افزایش فعالیت فکری در هنگام خستگی یا بی حوصلگی می شود.
کافئین متابولیسم چربی را در حین ورزش سرعت می بخشد
از سیروز کبدی جلوگیری می کند
خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد
بروز سنگ کلیه را کاهش می دهد

معایب

قهوه باعث انقباض رگ های خونی می شود
باعث اختلالات دستگاه گوارش می شود
کیفیت خواب را کاهش می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *